Hoe communiceert u bij een (tucht)klacht of claim?

 

Eind 2015 organiseerde VvAA een masterclass over de relevante rol van professionele communicatie tussen arts en patiënt bij een (tucht)klacht of claim. Over datzelfde onderwerp kunt u nu een mini-documentaire zien (19 minuten), waarin een huisarts een diagnose mist en zich na een tuchtklacht moet verantwoorden voor het Tuchtcollege. 

VvAA-experts en Heuvel Mediation delen in deze video ook hun kennis, ervaring en tips op het gebied van aansprakelijkheid, rechtsbijstand en mediation. Terugkerend thema is het belang van professionele communicatie om de vertrouwensrelatie tussen arts en patiënt te behouden of te herstellen. Met antwoorden op veelgestelde vragen en handvatten om een claim of klacht te voorkomen of op een juiste manier te handelen wanneer u hiermee wordt geconfronteerd.

Belang van preventie

Preventie wordt steeds belangrijker. VvAA is zich daar terdege van bewust en onderneemt uiteenlopende activiteiten om haar leden te ondersteunen in het verhogen van de kwaliteit van zorg en het terugdringen van claims en (tucht)klachten. Dat adresseren we op verschillende manieren: via individuele ondersteuning, artikelen en scholing aan opleidingsinstellingen. Met beroepsorganisaties zorgen wij er zoveel mogelijk samen voor dat u uw beroep met zelfvertrouwen en plezier blijft uitoefenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *