21 mei 2016

Mediation

Wat is mediation?

Wil je zoeken naar een oplossing maar lukt je dat niet alleen? Verlang je naar rust en wil je elkaar weer kunnen vertrouwen? Zit je met een ruzie waar je niet meer uitkomt? In je maatschap, je familie, op je werk, je team of op school? Heb je een conflict dat uit de hand dreigt te lopen? Met je opdrachtgever of je werkgever, de gemeente of de belastingdienst. Kost een onenigheid je veel te veel energie? Over een ontslagvergoeding, een erfenis of een reorganisatie?

Een mediator helpt je om er samen weer uit te komen
Als je ruzie hebt en er met elkaar er niet meer uitkomt, kun je een mediator inschakelen. Een mediator zorgt ervoor dat je kunt vertellen wat je dwars zit, dat je weer naar elkaar luistert en samen tot een oplossing komt. Ieders behoeften, zorgen en wensen komen op tafel en worden zorgvuldig afgewogen.

Sneller en minder duur
Mediation werkt sneller en is minder duur dan naar de rechter gaan. En mediation geeft blijvende oplossingen. Belangrijk, want vaak kom je elkaar weer tegen. Als ouder, buur, familielid, medewerker. Op school of op het werk. Dan kan je conflict maar beter zijn opgelost. Zodat je samen verder kunt. Heuvel Mediation is aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland en de Nederlandse Mediatorsvereniging, de beroepsorganisatie voor mediators. Meer informatie over mediation kunt u vinden op de website van de Mediators Federatie Nederland www.mediatorsfederatienederland.nl. U kunt de standaard MfN Mediation documenten hier downloaden. Meer weten? Laat uw gegevens achter op het contactformulier.